SEGITTUR presentou hoxe a Guía práctica para a aplicación da economía circular no sector turístico en España, xunto con dous manuais que inclúen unha folla de ruta e boas prácticas para destinos e empresas turísticas.
A crise do Covid-19 reforzou a importancia da sustentabilidade e da economía circular, ao tempo que acelerou o cambio na axenda de prioridades do sector e a obriga de non atrasar o proceso de transformación do turismo cara a un modelo máis sostible, destacou o presidente de SEGITTUR, Enrique Martínez Marín.
Entre as medidas de circularidade que o informe propón para o turismo destacan as seguintes: reducir o uso de enerxía e recursos non renovables, autoprodución de enerxía a partir de fontes renovables, elección de produtos de consumo reciclados, subministración de produtos locais e de tempada ou minimizar a xeración. de residuos nas instalacións turísticas.
O Consello de Mallorca, o Parque de Tecnoloxías Ambientais de Mallorca, Iberostar, Fogar do Santiso ou Abadía Retuerta tamén participaron na presentación para compartir as súas boas prácticas en economía circular en destinos, hoteis, restaurantes e bodegas.