Tres novos Soletes, gastronomía con encanto na carretera

Son tres, como os Tres Mosqueteiros, os establecementos elixidos pola Guía Repsol en Ourense para lucir un novo “Solete de Carretera”, lugares ideais para facer unha parada nas viaxes ou, simplemente, para preparar unha escapada arredor dunha cita gastronómica nunha das o deles. O coidado na elección da materia prima, o esforzo na cociña, un servizo minucioso e a súa localización en espazos con encanto son algúns dos segredos deste recoñecemento que, sobre todo, despois duns anos difíciles, ven a renovar a motivación e seguir adiante. O camiño da busca da excelencia gastronómica. Son O Muíño do Chirlo en Celanova, o Pazo de Canedo en Quintela e o Fogar do Santiso en Allariz.

O Fogar do Santiso é o máis novo dos tres. Abriu as súas portas hai apenas dous anos e este recoñecemento xa está feito. “Para nada o esperábamos. Pero é fermoso e un orgullo obter este premio”, di Antonio Gómez, director do Fogar do Santiso de Allariz. A súa cociña aposta polo quilómetro cero, pola conciencia da contorna e do medio ambiente. Da súa horta de 10 hectáreas proceden moitos dos produtos que degustan nos seus pratos. Carnes ecolóxicas, tenreira de Allariz, churrasco, croca de tenreira cachena… e sobremesas caseiras como a tarta de queixo “ao inferno” feita sobre as mesmas brasas que quedan da grella de carbón.

Fonte: https://www.laregion.es/articulo/vida/tres-nuevos-soletes/202204091652151121382.html