Fogar do Santiso, modelo de economía circular no ámbito gastronómico

O grupo empresarial Fogar do Santiso, pioneiro na aplicación da ecoloxía á produción agroalimentaria e á restauración sostible, serviu de modelo de inspiración ao Ministerio de Industria, Comercio e Turismo para elaborar a “Guía de Boas Prácticas para a Aplicación de Ecoloxía”. Economía Circular no Sector Turístico”, publicación que fai propostas concretas para que a economía circular reactive o turismo e poña a sustentabilidade en primeiro lugar dentro do sector. A empresa familiar con sede en Teo (A Coruña) foi a única do sector da restauración en España convidada a participar na presentación da publicación, acto no que tamén estiveron presentes Iberostar e o hotel Abadía Retuerta LeDomaine, entre outros.

Jose Santiso, copropietario do grupo empresarial que este luns cumprirá 26 anos, explica que “a guía pretende cambiar a lei de calidade turística pola lei de sustentabilidade turística. A calidade ten que ser sostible. Queremos engadir valor e non só teoría. Sempre fomos a contracorrente. Cando ninguén apostaba por ser sostible, a nosa familia xa estaba niso”, lembra. Fogar do Santiso é hoxe un grupo empresarial de restauración, produción agroalimentaria, consultoría sostible e bioconstrución, “baseado no respecto ao Produto, ao Planeta e ás Persoas”, conclúe.

Fonte: https://laalacenaroja.com/fogar-do-santiso-modelo-de-economia-circular-en-el-ambito-gastronomico/