Segittur presentou este xoves a ‘Guía e boas prácticas para a aplicación da economía circular no sector turístico’ co obxectivo de deseñar unha folla de ruta e boas prácticas para destinos turísticos e pemes. Este informe dá resposta aos retos aos que se enfronta o sector e a economía en xeral, correspondentes ao cambio climático, a súa “principal ameaza”, sendo estes a sobreexplotación e sobreconsumo dos recursos naturais, a xeración de residuos e a perda de biodiversidade.
Durante a presentación, o presidente de Segittur, Enrique Martínez, destacou a necesidade de tomar conciencia da economía circular para conseguir un turismo máis sostible. Neste sentido, Segittur afirmou que o turismo contribúe en gran medida á xeración de residuos, ao consumo de enerxía, ao cambio climático e, en menor medida, aos problemas da auga.
Segittur elabora unha guía de boas prácticas en economía circular para pemes e destinos turísticos.
Ademais, durante a presentación tamén participaron o Consell de Mallorca, o Parque de Tecnoloxías Ambientais de Mallorca, Iberostar, Fogar do Santiso ou Abadía Retuerta LeDomaine para compartir as súas boas prácticas en economía circular en destinos, hoteis, restaurantes e bodegas.