Cinco asadores canónicos que probar antes de morrer

Desde que Prometeo llo roubou furtivamente aos deuses, a fascinación polo lume e a súa hipnótica danza culinaria non cesou. Pero moito máis saborosos que os antigos mitos gregos son os actuais templos, as ágoras, as catedrais de brasas que converteron o prodixio ígneo nun ingrediente fundamental onde xacen carnes e cortes de todo tipo e condición. Hai moitos, moitos máis lugares para receitar. Pero cada ranking xera selección e doses de inxustiza -este é o ranking xornalístico- e non nos queda máis remedio que revisar cinco grellas para poder presumir nas conversas se xa as pasaches por todas: terás unha visión completa. Agora que xa se ve a calor e saímos ao aire libre para que sobre as grellas domésticas quede nada, homenaxeamos a cinco grellas que colocaron a nosa pel de touro no centro da pira, no teatro de operacións de leña e carbóns cun vocación culinaria. Cantos destes templos che quedan por visitar, querido lector?

Non deixes que os artistas de La Brasería de Cuéllar (Cuéllar, Segovia), Jimbo Smokehouse (Madrid), Brasería Poniente (Valladolid), Horma Ondo (Larrabeztu, Vizcaya), Restaurante España (Lugo), Sidrería Urbitarte (Donosti), o Fogar de Santiso (en Santiago de Compostela), El Riscal (Carbonero Mayor, Segovia), Finca Santa Rosalía (Vizmalo, Burgos), Casa Nicolás (Tolosa, Guipúzcoa) e Txuleta (San Sebastián), Catalina (Zamora), La Castillería ( Vejer de la Frontera, Cádiz)… que as súas brasas tamén merecen mención neste ranking candente.

Fonte: https://sobremesa.es/art/5413/cinco-asadores-canonicos-que-probar-antes-de-morir