Comer en movemento é un clásico das viaxes por estrada que non sempre ten un final feliz. Superados algúns consellos obsoletos -parada, por exemplo, onde hai moitos camións aparcados-, a Guía Repsol incluíu unha nova categoría entre os seus Soletes. Este recoñecemento, que valora a calidade dos locais onde se pode tomar algo ou comer a un prezo asequible, leva aos restaurantes, bares, cafeterías e terrazas que poboan a rede de autoestradas e estradas españolas. Un total de 300 prazas repartidas por 50 provincias nas que podes estar seguro de poder gozar dun bocado reconfortante.
A A-6 que une Madrid coa Coruña é unha ruta gastronómica de primeiro nivel. As paradas nun sentido ou noutro garanten comer ben e coñecer a gastronomía de Castela e León e do interior de Galicia. En Adanero (Ávila) a hora do bocadillo está xustificada en MA. Doña Carmen, en Tordesillas (Valladolid) é o lugar elixido para quen queira relaxarse con vistas á natureza, neste caso fronte ao río Duero. A Magdalena de Combarros é un clásico entre os viaxeiros que pasan por Brazuelo, en León. A provincia de Lugo ofrece recunchos como a Casa do Labrego, en Baamonde. E na Coruña, onde a A-6 enlaza coa AP-9, está Los Manueles. Vigo ten un recuncho destacado na Guía Repsol con La Mesa de Conus, sen necesidade de entrar na cidade. A Autovía das Rías Baixas, a A-52, ten dúas paradas moi recomendables en El Chiringuito del Río (Puebla de Sanabria, Zamora) e Fogar do Santiso (Allariz, Orense).