Guía Repsol estrena un novo distintivo, Soletes de Estrada, para localizar os restaurantes que merecen unha parada camino á praia ou á montaña.
Non fai moito que o mellor indicador que tiñamos para elixir un restaurante na estrada era a cantidade de camións aparcados no aparcadoiro. Aquí se come ben, pensamos, e tomamos o desvío. Agora temos un novo aliado para localizar. os mellores lugares onde parar no camiño, o selo Soletes de Carretera, que certifica máis de 300 sitios que merecen a pena nas estradas máis transitadas do país.
O almorzo que máis se adapta despois dunha boa mañá para poñernos na estrada, coas súas doces acabadas de facer ou as súas torradas con aceite de oliva; o pincho de tortilla que che dá vida a media mañá; o bocadillo que che dá forza para os quilómetros que che botan ou a terraza na que podes desconectar un rato do asfalto.
Se collemos a Autovía das Rías Baixas (A-52), dúas boas opcións son El Chiringuito del Río, en Puebla de Sanabria (Zamora), e Fogar do Santiso, en Allariz (Ourense), ambas con xardíns refrescantes.